Selecteer een pagina

Zakelijke klant

Zakelijke klant!

ISDE-subsidie maakt zonnedak bereikbaar

Ken je ze? Die daken van bedrijfspanden die vol liggen met zonnepanelen? Vaak zijn ze gerealiseerd met behulp van ISDE-subsidie: een aantrekkelijke subsidie voor ondernemers die het zelf opwekken van groene stroom stimuleert. Daarmee komt een eigen zonnedak vaak wél opeens binnen handbereik. Wij leggen uit hoe het werkt.

ISDE: Zonnepanelen zakelijke gebruikers

13-01-2021

Bent u een rechtspersoon? Dan kunt u met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen project. De subsidie voor zonnepanelen kunt u aanvragen vanaf 4 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Voor 2021 is 40 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines.

De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:
  • Zakelijke partijen komen in aanmerking voor subsidie voor zonnepanelen. Dit geldt voor alle rechtspersonen, maar ook de maatschap, stichting, vof en cv.
  • De installaties voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht door fotovoltaïsche zonnepanelen zijn aangebracht op of aan een gebouw.
  • De zonnepanelen laat u aansluiten op het elektriciteitsnet door een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A (kleinverbruikersaansluiting).
  • Het netto eigen verbruik op de kleinverbruikersaanvraag is minimaal 50.000 kWh in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag.
  • De installatie laat u uitvoeren door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U vraagt eerst de subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonnepanelen.
  • U moet de zonnepanelen in gebruik nemen binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dit apparaat heeft ontvangen.

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

Klik op onderstaande link om naar de webpagina van het rvo te gaan

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/zakelijke-gebruikers/voorwaarden-zakelijk/zonnepanelen

 

 

Neem contact op

Adres

Marcel Rijk Solar / MRTec
Jacobsberg 38
4661NM Halsteren

Telefoon

06 22216333